Aktuelt
  • Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.

Utendørs - Innsikt & Inspirasjon 🌟

11. november 2022

Litt inspirasjon ĂĄ ta med seg inn i fredagen, 
med ønske om en riktig god helg!

mfo-faglig-høst 5-1God fredag! 

VĂĄr kjære samarbeidspartner og sponsor Clear Channel har denne uken samlet et knippe artikler de ønsker ĂĄ dele med deg i ukens Faglig Fredag; en god blanding av innsikt og inspirasjon! 

Som de fleste sikkert vet leverer Clear Channel utendørsreklame pĂĄ ulike flater og formater, men hvor viktig er egentlig utendørsreklame som del av mediemiksen? 

Utendørsreklame er det massemediet som har hatt størst vekst det siste året. Som følge av kraftig befolkningsvekst og en medieverden i stadig utvikling hvor flere og flere medier sliter med å trenge gjennom støyen, har utendørsmediet noen klare suksessfaktorer som har påvirket fremgangen den siste tiden.

Under oppsummerer vi de fem viktigste sukessfaktorene og i denne artikkelen kan du lese mer om hver og Ă©n av dem.
  1. Utendørsreklame, en naturlig del av bybildet
  2. Utendørsreklame trenger seg ikke på
  3. Unges holdning til reklame utendørs er positiv
  4. Utendørsreklame + mobil = sant
  5. Merkevarebygging blir viktigere enn kun taktisk kommunikasjon

Utendørs
 

Du noterte deg kanskje punkt tre, var det ikke slik at man bare traff 'ungdommen' pĂĄ nett i disse dager?

Ikke nødvendigvis, unge mennesker bruker mer tid utendørs og har høyere oppmerksomhet  enn resten av befolkningen i sin helhet.

Faktisk viste undersøkelsen Out-of-home Consumer Survey*, at hele 65% av den unge målgruppen oppgir å ha agert etter å ha sett en utendørsreklame den siste uken.

En annen innsikt er at unge liker at reklamen er dynamisk – 71% liker ĂĄ bli eksponert av et budskap som er tilpasset i realtid ut ifra ulike variabler som sted, vær eller tid pĂĄ døgnet. Dynamiske kampanjer gjør at merkevarene oppleves som mer relevante, innovative og moderne. Les hele artikkelen her. 

*Out-of-home Consumer Survey Sweden 2019

Utendørs 1

Spørsmålet er hvordan man skaper disse relevante, innovative og tidsaktuelle kampanjene? Ofte handler det om utnytte potensialet og omfavne alle mulighetene som kommer med den teknologiske utviklingen.

Den digitale skjermen har mange bruksområder og et enormt potensial som ikke alltid tas ut per i dag. I stedet brukes reklameflaten altfor ofte likt som den statiske plakaten. Å utnytte det kreative rommet som kanalen åpner for blir mer og mer viktig for å fange den oppmerksomheten man ønsker.

Digital utendørsreklame gir deg som reklamekjøper mer valuta for hver krone og mulighetene er uendelige. I denne artikkelen gir Clear Channels digitalspesialist Lars Bruto deg sine tanker om saken; Utnytt ditt digitale potensiale for din neste utendørskampanje

Nysgjerrig på hvordan en kampanje som bruker hele potensialet til utendørskanalen kan se ut? Da kan du ta en titt på følgende case og la deg inspirere av Lyko.

Varemerket gjennomførte en spektakulær og massiv out-of-home-kampanje med alt fra digitale adshels, station domination på Jernbanetorget, en make up artist/ kunstner og en fantastisk Create-løsning på trikkestoppet på Aker Brygge.

Les artikkelen her: Lyko skapte impact med sin storslĂĄtte utendørskampanje. 

Utendørs - lyko

Før vi runder av skal du fĂĄ et siste case til inspirasjon. 

For ĂĄ fortelle publikum at det nĂĄ er mulig ĂĄ betale med vipps pĂĄ IKEA.no, bygget Clear Channel om flere flater til pop up-butikker. Fire steder i Oslo-by ble statiske flater bygget om til interaktive selvbetjenings-butikker. Produktene som var til salgs, var strategisk plassert med tanke pĂĄ hva forbipasserende kunne ha av behov.

Les mer om caset her: IKEA + vipps = Utendørssuksess

Utendørs - IKEA + Vipps


Enden pĂĄ Faglig Fredag betyr at det nærmer seg helg. Værmeldingen viser gode muligheter for ĂĄ tilbringe tid nettopp utendørs denne helgen, sĂĄ løft blikket og la deg inspirere av andre merkevarers kampanjer de neste dagene. 

God helg!


 

kke medlem i MFO? 

Her finner du de arrangementene du allerede nĂĄ kan melde deg pĂĄ. Flere arrangementer lanseres fortløpende. Vi skal naturligvis ogsĂĄ fortsette med vĂĄre mĂĄnedlige MFO-frokostmøter med bĂĄde dagsaktuell og evigung tematikk. Les mer om medlemskap her.