Aktuelt
  • Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.

Slik blir du mer effektiv: hacks og inspirasjon!

13. august 2021

Litt inspirasjon å ta med seg inn i helgen, 
med ønske om en riktig god helg

faglig-fredag-1

God fredag! 

De aller fleste er nå tilbake på kontoret og her i MFO merker vi at pulsen i bransjen er i full fart på vei opp. 

En markedsførers hverdag er tidvis hektisk, så i denne ukens Faglig Fredag har vi fokusert på effektivitet og håper du finner litt inspirasjon til hvordan du kan jobbe enda smartere denne høsten!

Hubspot har laget en liste med 10 Things Great Marketers Do Everyday

Og i denne artikkelen, også fra Hubspot, har de oppsummert Stephen Covey's best-selling book, The 7 Habits of Highly Effective People.

Inc. har laget en samling med hele 11 gode TED talks som på en eller annen måte toucher innom produktivitet. Som de skriver i artikkelen, sett av litt tid til å se disse TED talksene nå, så sparer du mye tid på sikt: 11 Must-Watch TED Talks That Will Make You Insanely Productive

Og apropos produktivitet, tidstyver er produktivitetens største fiende. Nedenfor kan du se 4 typiske tidstyver samt noen tips til hvordan man best unngår dem: 


Meldinger og distraksjoner. E -post, sosiale medier og meldinger kan stjele mye konsentrasjon og tid. Ifølge en studie utført av University of California Irvine, tar det rundt 23 minutter å returnere til oppgaven du egentlig holdt på med. Unngå å sjekke varslinger hvert 5. minutt og å svare umiddelbart. Et godt tips for økt produktivitet er å planlegge et tidspunkt hver 2. eller 3. time for å sjekke og håndtere varslinger. 

Ikke gjør alt selv. Godta at du ikke vil være best i alt. Det vil alltid være noe andre gjør bedre og raskere enn deg. Vær ærlig med deg selv og deleger alt andre kan gjøre bedre enn deg eller til en billigere pris. På denne måten får du mer tid til å investere i det du virkelig er flink til!

Unødvendige møter. Det ikke alt som trenger å ha det eget møte, mange ganger er en telefonsamtale eller en e-post tilstrekkelig. Da får man også mer tid til å sørge for at de viktige møtene blir produktive. De viktige møtene bør forberedes godt på forhånd til slik at man unngår å gjøre dette i møtet. Et annet tips er å ikke la nye temaer bli diskutert ut av det blå, om nødvendig kan man sette opp et eget møte for dette senere.

Og helt til slutt, en tidstyv man ofte ikke tenker over: manglende organisering. Det er ingen bestemt mal for hvordan man best organiserer tiden sin. Enhver metode som fungerer for deg er fin, det viktigste er at du har en. Bruk en agenda, lag daglige oppgavelister etter prioritet, fest post-it-notater på skjermen eller hva det måtte være som fungerer for deg. Mangel på organisering fører ofte til at du glemmer noe som videre medfører stress, som igjen hindrer godt utførte jobber og tidsoptimalisering.

I denne artikkelen fra BetterMarkerting får du 5 gode tips til hvordan du kan organisere dagen din bedre: How To Plan Your Day for Maximum Productivity

 

Jobber du med innhold?

Da kan vi anbefale deg å ta en titt på denne artikkelen fra Digital Marketer:

6 Easy Content Marketing Tips That Will Save You At Least an Hour This Week

Jobber du med SoMe? I april skrev vi en Faglig Fredag med oppdateringshacks for SoMe som vi tar med i dag også. Å holde seg helt oppdatert på hva som beveger seg av nye og utdaterte funksjoner, algoritmer og trender innen sosiale medier kan føles som en fulltidsjobb.

Så hvordan kan du holde deg oppdatert med det siste innen sosiale medier uten å ofre for mye av tiden din? I denne artikkelen deler Buffer verktøy, tips og triks til hvordan det kan gjøres litt mer overkommelig: How to Keep Up With Social Media News in Just 10 Minutes a Day

Og når vi snakker om effektivitet, det er en helt spesiell følelse når man oppdager at noe man brukte masse tid på å løse manuelt lar seg gjøre på langt raskere og enklere måter. Med dette i bakhodet har vi hentet inn en Excel-ekspert som har laget et helt eget Excel-kurs skreddersydd for oss markedsførere!

mfo-kurs-excel 2 (1)

 

Vi har samlet de aller mest nyttige hverdagstipsene og Excelfunksjonene for deg som jobber med markedsføring.

Kurset avholdes digitalt den 23. og 25. august fra 09.00 - 10.00 + spørsmål begge dager.

Les mer og meld deg på her

 

 

 

Siste episode av Markedslønsj ble lansert før sommerferien og tar for seg merkevarestrategi. 
Se episoden her eller lytt til episoden på Spotify, Acast og Soundcloud

Bakgrunnsbilde episode 6 markedslønsj

Vi minner også om at det finnes en rekke spennende foredrag på MFO Innsikt! 

MFO innsikt ny


Logg deg inn på MFO Innsikt her!

-

Ikke medlem i MFO? 

Her finner du de arrangementene du allerede nå kan melde deg på. Flere arrangementer lanseres fortløpende. Vi skal naturligvis også fortsette med våre månedlige MFO-frokostmøter med både dagsaktuell og evigung tematikk.Se alle våre kommende arrangementer her. Les mer om medlemskap her.