Aktuelt
 • Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.

Alt du vil vite: Sommerpraten ☀️

16. juni 2023

Litt inspirasjon å ta med seg inn i fredagen, 
med ønske om en riktig god helg!

Alt du vil vite-1

God fredag,

Kjære lesere,

Sommerferien er rett rundt hjørnet, og vi kan allerede kjenne varmen og gleden som følger med denne spesielle tiden av året. Faktisk foretrekker 2 av 10 nordmenn å ha sommeren året rundt i stedet for de fire årstidene. Og ikke mindre enn 23 % av befolkningen har juli som sin favorittmåned. Det er kanskje ikke så overraskende, da sommeren er en tid for å lade opp batteriene, tilbringe kvalitetstid med venner og familie, og nyte våre favorittaktiviteter.

I vår femte utgave av vår faste månedlige spalte “Alt du vil vite” ønsker vi å ta en prat med ulike personer for å få et innblikk i sommerstemningen blant oss og våre kunder. Vi håper at denne sommerpraten vil inspirere og underholde dere mens vi alle går inn i feriemodus.

Selv om vi tar en pause fra våre månedlige tips og triks, vil vi være tilbake til høsten med enda mer kunnskap, statistikk og spennende nyheter å dele. Inntil da ønsker vi dere alle en fantastisk sommer og ferietid, fylt med minnerike opplevelser og avslapning.

Varme sommerhilsener fra NorstatSommerpraten

I denne sommerpraten har vi samlet inn en rekke herlige svar og tips til sommerferien:

 1. Hvordan planlegger du å tilbringe sommerferien i år?
 2. Hva er ditt beste tips til leserne for å håndtere økte priser og fortsatt få mest mulig ut av ferien?
 3. Hva er det morsomste du har gjort på jobb i vårhalvåret?
 4. Har du bok eller podcasttips som leserne bør få med seg i sommer?
 5. Hvilken sommerrelatert mat eller drikke er et "must" for deg?
 6. Hvis du skulle spørre den norske befolkningen om ett spørsmål, hva ville det vært?
 7. Hva er ditt beste tips for å slappe av og nyte sommeren?

Hva de har svart kan du lese nedenfor. Kos deg med lesingen!

Alexandra

 1. Det blir Norgesferie på meg og samboeren i år. En tur til firmahytten på Venabygdsfjellet og muligens en tur til Vesterålen for å besøke svigermor. Også skal jeg se Coldplay i Gøteborg, det gleder jeg meg til!

 2. Jeg er nok ikke den beste å spørre om sparetips, er ikke så god på å holde meg til budsjetter selv! Men noe jeg skal være flinkere på i år er å benytte meg av de lokale tilbudene vi har rundt oss – som faktisk ikke koster så mye. Pakke med matpakke og solkrem og ta båten ut til øyene i Oslofjorden (inkludert i sone 1 på Ruter-billetten) for eksempel.

 3. I mai var jeg på Nordiske Mediedager. Tre skikkelig fine dager i Bergen med kollegaer, fylt med spennende og inspirerende foredrag. TikTok, algoritmer og AI er tydelig de store temaene i mediebransjen om dagen. Kjempespennende å følge utviklingen og betydningen av alle tre. Det regnet så klart hver dag, men Bergen er like fin!

 4. Jeg får de fleste boktipsene fra BookTok om dagen og nå har jeg nettopp startet på «Sangen om Akilles» av Madeline Miller, en moderne tolkning av den greske myten om Akilles. Vakre og poetiske skildringer av alt fra greske guder og myter til forhold og vennskap. Den er både velskrevet og følelsesladet, og den gir ny og nyansert innsikt i en av de mest kjente mytene i vestlig litteratur. Også må jeg si det er deilig å drømme seg bort i skildringer om gresk natur og landskap når jeg ikke skal reise sydover selv i år.

 5. Rosa mat og drikke skriker sommer for meg. Rosevin, pink gin, jordbær og vannmelon får jeg aldri nok av om sommeren.

 6. Jeg er supernysgjerrig på hvor raskt nordmenn faktisk har tatt i bruk AI i hverdagen sin. Mange ha jo prøvd ChatGPT for eksempel for moro skyld, men hvor mange bruker det regelmessig, og til hva? Enda mer spennende er jo egentlig å utforske holdninger til bruken av disse nye verktøyene, men får bli en senere kvalitativ studie.

 7. Skru av alle varsler! Så mye jeg elsker jobben min, er det virkelig ingenting som slår det å logge helt av. Målet er å bli like avkoblet som i fjor – da husket jeg ikke en gang passordet på PC-en min da jeg kom tilbake i august. Dette gjelder for øvrig også sosiale medier – her skal varsler mutes og tiden brukt der inne reduseres. En liten digital detox tror jeg rett og slett er det beste tipset for å nyte sommeren fullt ut.


Ellen

 1. Gøteborg, Larkollen og Spania

 2. Planlegging! Det er det mye å spare på.

 3. Det er så mye gøy, men tror jeg vil trekke frem hvordan vi har eksperimentert med AI den siste tiden. Det har både vært lærerikt og veldig morsomt!

 4. Jeg vil heller oppfordre alle som leser dette til å plugge i Airpodsa og lene seg tilbake og høre på det svenske bandet The Ark. Her er det så mange godbiter at det rekker hele sommeren igjennom.

 5. En digg sommersalat og en deilig Aperol Spritz.

 6. Det ville faktisk vært akkurat dette spørsmålet; Hvis du skulle spørre den norske befolkningen om ett spørsmål, hva ville det vært? Det hadde vært utrolig interessant å vite hva den norske befolkningen lurer på om dagen.

 7. Ikke sjekk mail, vis kjærlighet og vær til stede i øyeblikkene! De to siste gjelder forresten gjennom hele året. God sommer!

Pål

 1. Min sommerferie blir i år en kombinasjon av sydenvarme og frisk norsk fjelluft. 2 uker i syden vil nok drepe feriebudsjettet, så da blir det godt for lommeboken å tilbringe de neste ukene på egen hytte.

 2. Håper du har bestilt din tur til syden for lenge siden, fordi nå er det blitt dyrt! Ellers er jeg tilhenger av å spise piknik på stranden innkjøpt i lokale butikker i stedet for å spise lunsj på restaurant. Nygrillet kylling, fersk baguett, solmodne tomater og et lite glass rosevin på en strandstol er lykke for meg! Og hvis dere absolutt må ut på restaurant, be om tips fra venner og bekjente, plutselig vet de om de små lokale perlene som ikke dreper ett hvert budsjett. Vi nordmenn er blitt gode på å reise. Kjøp deg en Kindle og kjøp bøker på Amazon. Her kan du spare mye penger!

 3. Garantert et kjedelig svar, men det å få andre mennesker til å skinne er det morsomste jeg vet. Og det har vært en del slike situasjoner i de seneste månedene. Det å se mennesker utvikle seg, tørre å gi gass og bare stå i det, er noe som varmer mitt hjerte. Er også i full gang på å planlegge flere interne eventer, noe som gir meg masser av energi og må også innrømme at jeg er blitt god på det. Det er morsomt å påta seg hovmesterrollen, og se de andre nyte og kose seg!

 4. Podkastfronten: 198 land med Einar Tørnquist. Både lærerikt og engasjerende og man kan humre når man hører på denne. Anbefales på det sterkeste. Tar med et boktips også jeg. Jeg anbefaler Michael Connely`s bøker om detektiven Bosch eller om advokat Haller. Perfekt Kindle-mat. Hvis du ikke har en Kindle i dag. Se svar på spm 2.

 5. ROSEVIN er et must, nå er det en helårsdrikk for meg, men fy fadern så godt det er med et iskaldt glass rosevin på stranden! Når det gjelder mat, så er et stort godt kjøttstykke på grillen og grillet til det perfekte noe av det bedre jeg kan spise. Trenger kun en frisk salat til og hjemmelaget Bernaisse!

 6. Bare ett? Har mange spørsmål jeg virkelig vil stille, men jeg må si jeg lurer ofte på hvorfor folk kjører 10 kilometer under fartsgrensen på litt større veier og uten allfarvei. Så da ville det vel ha vært av typen: Hvorfor kjører du under fartsgrensen og har 50 biler bak deg?

 7. Ta med deg Kindle, Spotify, ett teppe, badebukse/håndkle, kjølebag med kald drikke og litt mat og sett deg ned langs vannkanten. Slumre litt, lese litt, bade og bare la dagen gli forbi til solen går ned. Da kan man nyte sommeren! 


Fun facts

 

Skjermbilde 2023-06-15 kl. 15.05.49

Følg norstatpanel.no på Instagram for mer morsom statistikk!Få verdifulle data før sommeren med Norstat Omnibuss

Har du spørsmål du ønsker svar på før du tar ferie, eller kanskje svar du må ha klart når du er tilbake og innser at høsten og det nye kvartalet nærmer seg? Uansett om det er sommerferie eller et hvilket som helst tidspunkt i året, gjennomfører vi vår populære webbaserte Omnibuss hver eneste uke. Men vær rask, plassene fylles fort opp!

Hva er Norstat Omnibuss?

Norstat Omnibuss er en kostnadseffektiv løsning for å dykke ned i befolkningens meninger, holdninger og preferanser. I undersøkelsen samler vi spørsmål fra flere ulike kunder og gjennomføres som nettbaserte intervjuer i Norstats forbrukerpanel, Norstatpanel. Vi gjennomfører hele 1000 intervjuer hver eneste uke.

En av de største fordelene med Norstat Omnibuss er at den gir muligheten til å samle inn data fra et representativt utvalg, med bakgrunnsvariablene alder, kjønn, landsdel, utdannelse, husstandsstørrelse, husstandsinntekt samt urbanisering. Ekstra bakgrunnsvariabler kan legges inn ved behov.

Ta kontakt med vår bussjåfør, Karoline Thorsen, for mer informasjon og priser på karoline.thorsen@norstat.no


God helg!
 


Ikke medlem i MFO? 

Les mer om medlemskap her.