Aktuelt

  Guerilla marketing, julehandel og markedsbudsjett 2021

  27. november 2020

  Litt inspirasjon å ta med seg inn i fredagen, 
  med ønske om en riktig god helg!

  Faglig fredag 13.11

  En naturlig ingrediens i dagens Faglig Fredag er selvfølgelig ukens store snakkis: 
  Gjengen bak Instagram-kontoen «beholdoslo» dekket Grünerløkka med plakater på tirsdag. Formålet med stuntet var å forhindre at de mindre 'nabolagsbutikkene' går konkurs og at de store kjedene dermed flytter inn. Hvis du (mot formodning) enda ikke har fått med deg det kreative stuntet kan du lese mer om det her : 
  Lokale Grünerløkka-entusiaster tok saken i egne hender
   
  Apropos guerilla markedsføring, her finner du noen kule varianter til inspirasjon: Guerilla Marketing: 8 real examples to hack growth 
  ..og hva lokal markedsføring angår kommer Hubspot med noen gratis hacks her: 19 free advertising tips for your small, large or local business

  Denne søndagen markerer inngangen til adventstiden og fra et markedsføringsøyemed er vi inne i en avgjørende periode for mange. Hubspot publiserte denne uken en veldig spennende artikkel med ferske tall som tar for seg pandemiens effekt på julehandelen: How COVID-19 Could Shift Holiday Shopping Behaviors This Year 
   
  Året 2020 har vært preget av mye usikkerhet, og det kan se ut som vi blir nødt til å gå inn i det nye året på samme måte. Det kan være spesielt utfordrende å forutse trender i slike tider, men en aktør som er ekstra godt rustet for å spotte dette er Markedssjefene, som får input fra hele bransjens brede spekter. De publiserte denne uken en nyttig artikkel som kan være til hjelp for mange: 
  Markedsbudsjett for 2021: dette bør du prioritere
  De publiserte også en annen nyttig artikkel knyttet til dagens utfordringer: 
  De største utfordringene for dagens markedssjefer - og hvordan du løser dem!

  I går arrangerte vi vår aller første heldigitale konferanse MFO Case, hvor blant annet følgende merkevarer på scenen: DNB, Bergans, VY, SATS og Foodora. Vi lærte også om TikTok fra en av Norges største influencere på plattformen: Karokul, og fikk masse nyttig informasjon om godt innsiktsarbeid fra tidligere Google-analytiker og nå vegetarentusiast Hanne-Lene Dahlgren. Dersom du ikke fikk med deg arrangementet kan opptak av alle foredragene kjøpes enkeltvis eller samlet, kontakt oss på info@mfo.no for mer informasjon. Du kan lese mer om tematikken til alle de 7 foredragene her. 

  Og helt til slutt, dersom du ikke er kjent med Hanne-Lenes vegetar kan vi anbefale deg å ta en titt på hennes blogg eller sjekke ut videoene hennes på Matkanalen - der finner du garantert en fristende oppskrift å bytte ut fredagstacoen med! 
   
  God helg! 
   
  Tidlig på'n med Harald Rønneberg
  bransjepanel

  Minner også vårt siste frokostmøte før jul - neste fredag, 4 desember. Bransjetalkshowet med Harald Rønneberg blir i år heldigitalt og kan livestreames inn til ditt hjemmekontor. Vi kan love god både jule- og fredagsstemning!

  Harald får, i år som i fjor, besøk av et reflektert bransjepanel og et lite arsenal av PLAN-B sine egne profiler. Gratis for MFO-medlemmer.

  Ønsker du å runde av arbeidsuken med et inspirerende foredrag?

  På MFO Innsikt nå

  Logg inn på MFO Innsikt her

  Ikke medlem i MFO? 

  Meld deg inn for 2021 nå og få gratis medlemskap ut 2020 - helt gratis. 
  Les mer om medlemskap her