Aktuelt
  • Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.

Rekruttering og employer branding!

12. mars 2021

Litt inspirasjon å ta med seg inn i fredagen, 
med ønske om en riktig god helg!

faglig-fredag-1

 
God fredag!

Denne uken skal det handle om rekruttering og employer branding!

Hvis sistnevnte mot formodning skulle være et ukjent begrep kan 'employer branding' forklares som hvordan du markedsfører bedriften din til arbeidssøkere og ansatte. Jo bedre du er på employer branding, jo mer sannsynlig er det at du tiltrekker deg de største talentene, og ikke minst evner å beholde de.
 
86% av arbeidstakerne vil ikke søke på, eller fortsette å jobbe for et selskap som har et dårlig rykte hos tidligere ansatte eller allmennheten.

Hubspot har skrevet en fin artikkel som tar seg 'Employer Branding Strategy' og gir deg 8 eksempler på selskap som gjør det bra på dette området. Les artikkelen her: Everything you need to know about employer branding

En annen aktør som kan et og annet om temaet er Great Place To Work, i denne artikkelen kan du få deres beste tips: Slik lykkes du med employer branding
Great Place To Work har også skrevet et par andre spennende artikler vi kan anbefale deg å lese: Fra HR-strategi til mennesker som strategi og Hvordan anerkjenne medarbeiderne i en digital hverdag
 
I følge denne artikkelen på Social Media Today, bruker hele 79% av jobbsøkere sosiale medier når de søker etter ny jobb! I denne artikkelen fra Everyone Social får du gode eksempler på hvordan employer branding via sosiale medier kan se ut, samt noen gode tips: The best employer branding examples on social media

Employer branding har vist seg å være avgjørende for bunnlinjen. Selskap som er gode på nettopp dette kan redusere turnover blant ansatte med 28%.

Å rekruttere er en kostbar prosess, men hvor dyrt er det egentlig å ansette feil person? I følge denne artikkelen fra Ledernytt ligger den direkte kostnaden knyttet til å sette i gang en ny prosess og lønn i oppsigelsestid kan fort ligge mellom NOK 700.00 – 900.000, mens de indirekte kostnadene kan være betydelig større!

Nettopp fordi å matche riktig kandidat med riktig stilling er så viktig for alle involverte parter, har vi nå lansert en stillingsportal hvor vi formidler spennende stillingsannonser!

MFO har nå over 4000 av Norges mest engasjerte markedsførere som medlemmer, som utgjør et meget godt sted å lete når man søker etter sin neste stjerne på laget! 

Dessuten er det vel så viktig for oss gjøre det enkelt for dere som er på leting etter nye utfordringer, å finne spennende stillinger i bransjen samlet på ett sted!

Ler mer om ledige stillinger her
Les mer om 'Rekrutter med MFO' her

stillingsannonser heading

ledige stillinger 2
ledige stillinger

 
 
mfo-case-web-cover-logo-justert-2

 

Minner også om at vi neste uke arrangerer vi MFO Case 2021 på torsdag den 18. mars fra 11.00 - 14.15.

På MFO Case streamer vi 7 knallsterke case som tar for seg det beste innen markedsføring det siste året.

Felles for merkevarene som skal på scenen er at de har levert et solid stykke markedsføringsarbeid og ønsker å dele sine erfaringer, lærdom og tips med bransjen.

Les mer og meld deg på MFO Case her

 


Episode 2 er nå ute og tar for seg temaet 'Markedsplan'. I denne episoden får du blant annet lære forskjellen på markedsplan, markedsstrategi og aktivitetsplan og hvorfor det er så viktig å skille mellom disse. I tillegg kan du laste ned en helt gratis markedsmal som er utviklet på basis av arbeid med hundrevis av kunder. I episode to 'lunsjer' du med markedssjefene Tanya Ferner Heglund, Trine Sandvik Kolbjørnsen og Ellen Bergene-Engen. Klikk her for å se episoden. God helg!

Skjermbilde 2021-02-11 kl. 14.15.40

 

Første episode ligger allerede ute og tar for seg 5 Markedsføringstrender i 2021 - som vi mener er viktige. I denne episoden får du møte Kjartan Haugen og Marianne Nygård-Hansen fra Markedssjefene & Julius Støback, Founding Partner i NSB Marketing Best Practice. Les mer om vodcasten og se episoden her.


På MFO Innsikt nå

Logg inn på MFO Innsikt her 

Ikke medlem i MFO? 

Her finner du de arrangementene du allerede nå kan melde deg på. Flere arrangementer lanseres fortløpende. Vi skal naturligvis også fortsette med våre månedlige MFO-frokostmøter med både dagsaktuell og evigung tematikk.Se alle våre kommende arrangementer her. Les mer om medlemskap her.