Aktuelt
  • Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.

Alt du vil vite om Green Camp undersøkelsen 2025 📊

24. januar 2025

Litt inspirasjon å ta med seg inn i fredagen, 
med ønske om en riktig god helg!

Alt du vil vite-1

God fredag,

I går ble Green Camp 2025 arrangert på Carls i Oslo, en begivenhet vi i Norstat er stolte av å samarbeide med. Green Camp er en inspirerende konferanse om markedsføring og kommunikasjon av bærekraft, med fokus på bærekraftige løsninger, samarbeid og fremtidens muligheter.

Som ledende innen datainnsamling i Norge, hjelper vi organisasjoner med å innhente data som bistår i å identifisere trender og atferd for utviklingen, kommunikasjon og markedsføring av bærekraftige løsninger. I samarbeid med Green Camp og Nr. 17 har vi gjennomført årets markedsundersøkelse, som belyser holdninger og prioriteringer knyttet til bærekraft og kommunikasjon blant den norske befolkningen.

I dagens utgave av Alt du vil vite i Faglig fredag gir vi deg tilgang til innsamlet data i forbindelse med Green Camp 2025, visualisert i Norstat Dashboard. God lesing og god helg!



Green Camp

Konferansen ble ledet av gjenbruksdronningen Jenny Skavlan. Som konferansier brukte Skavlan data fra årets markedsundersøkelse gjennom hele programmet for å belyse viktige temaer og engasjere deltakerne.

Undersøkelsen er et representativt utvalg blant arbeidstakere i Norge over 18 år, med 1001 respondenter fra Norstatpanelet. Respondentene er fordelt basert på kjønn, alder og geografisk tilhørighet. Datainnsamlingen ble gjennomført i perioden 12.–16. januar 2025.

I tillegg til data fra undersøkelsen visualisert i Norstat Dashboard lenger ned, har vi plukket ut noen interessante funn fra undersøkelsen her:

  • 78 % av arbeidstakere i Norge synes at det er meningsfullt med klima, natur og miljøtiltak på jobben.

  • 37 % av arbeidstakere vurderer klima- og miljøtiltak på arbeidsplassen som ganske eller svært viktig, der 5-6 på en skala fra 1 ('ikke viktig i det hele tatt') til 6 ('svært viktig') ble valgt. 14 % plasserte seg på den lave delen av skalaen (1-2).

  • 72 % er fornøyd med hvordan selskapet de er ansatt i prioriterer klima- og miljø, mens 28 % svarer at de ikke er fornøyd. Det er flest på Østlandet som er fornøyd med hvordan selskapet prioriterer klima og miljø med 77 %.
  • 86 % av nordmenn i arbeid mener at næringslivet har et ansvar for å inspirere og informere forbrukerne rundt bærekraftige valg. 14 % mener at næringslivet ikke har ansvar for å inspirere og informere forbrukere rundt bærekraftige valg.

  • 38 % av nordmenn er villige til å endre vanene sine i ganske stor til svært stor grad for å hjelpe til med klima- og miljøutfordringene, ifølge en skala fra 1 ('i svært liten grad') til 6 ('i svært stor grad') der 5-6 ble valgt på skalaen. 11 % plasserer seg på den lave delen av skalaen (1-2). Det er flere kvinner enn menn som viser endringsvillighet i vanene sine i forbindelse med dette spørsmålet.

  • 7 av 10 norske arbeidstakere har gjort endringer i egne eller familiens forbruk og vaner, av klima- og miljøhensyn. Det er flest i Oslo som svarer at de har gjort endringer (77 %).

  • 55 % av nordmenn tror at de fleste andre tar omtrent like mange bærekraftige valg som dem selv, sett ut ifra egne omgivelser. 21 % mener at de rundt seg tar færre bærekraftige valg, mens 12 % mener at de rundt tar flere bærekraftige valg enn seg selv. I Nord-Norge har flest svart at de tror andre gjør flere bærekraftige valg enn dem selv (18 %), mens landsdelen der hvor flest tror at andre gjør færre bærekraftige valg enn dem selv, er Sørlandet med 29 % som svarer «færre».

  • 65 % mener at det har blitt mer vanlig å ta hensyn til klima og miljø i dag enn for fem år siden.

  • 74 % synes vi i stor eller svært stor grad har et klima- og miljøansvar for kommende generasjoner. 19 % oppgir i noen grad, mens 5 % synes vi i liten eller svært liten grad har et klima- og miljøansvar for kommende generasjoner.

  • Halvparten (51 %) av foreldre oppgir at de snakker med barna om klima, miljø og natur av og til. 19 % snakker ofte med barna om dette.

  • 60 % av befolkningen mener i stor eller i svært stor grad at skoler har et ansvar for å bevisstgjøre, inspirere og informere elevene om bærekraftige valg. 5 % mener at skolen i liten eller i svært liten grad har ansvar for dette.

  • 35 % av befolkningen ønsker hjelp med å ta mer klima- og miljøvennlige valg i hverdagen. Flest i alderen 30-39 år føler et behov for dette (45 %).

  • For 30 % av befolkningen vil klima- og miljøpolitikk veies inn i stor eller i svært stor grad når de skal stemme under stortingsvalget i 2025.

norstat bilde

Få tilgang til alle funn i undersøkelsen her!

Vi har samlet alle funn i et Norstat Dashboard Lite. Ved å følge denne linken får du enkelt tilgang. I venstre hjørne kan du filtrere og leke deg frem for å finne enda mer interessante funn!

Vil du vite mer hvordan Norstat samler data og hvilke muligheter som finnes? Ta kontakt med oss i dag.


Group 755-2
 
Møt Karoline Thorsen Tysdahl👋🏻, prosjektleder i Norstat!

Group 1193 (1)
Hvordan tror du data kan gjøre en forskjell i arbeidet med bærekraftige løsninger?

Data av høy kvalitet gir en unik forståelse av hvordan mennesker tenker, handler og prioriterer innen bærekraft. Ved å bruke informasjon om holdninger og atferd fra markedsundersøkelser kan organisasjoner tilpasse strategier og kommunikasjon, slik at bærekraftige valg blir enklere og mer tilgjengelige for folk. 

Kvalitetsdata som er til å stole på gir beslutningstakere den informasjonen de trenger for å utvikle løsninger som faktisk treffer – enten i næringslivet, offentlig sektor eller hos enkeltpersoner. Når dataene brukes riktig, kan vi bidra til å drive positive endringer – og det er utrolig motiverende! 
 
Group 755 (6)
Skjermbilde 2025-01-24 kl. 11.25.00

Følg norstatpanel.no på Instagram for mer morsom statistikk!


Få tilgang til mer statistikk i Norstat Quarterly Data – Q4 2024

Norstat har gleden av å presentere NQD for 4. kvartal 2024. NQD gir deg oppdatert informasjon om tre sentrale temaer: samfunn, forbruk og helse & velvære.

Dataene visualiseres i Norstat Dashboards, som gjør det enkelt å spore trender over tid, sammenligne markeder og analysere data slik du ønsker.

Dette er vår åttende utgave, som gir deg muligheten til enkelt å sammenligne utviklingen på tvers av 15 europeiske land mellom 2023 og 2024. Vi gir deg dataene, men som alltid er du som tolker funnene.

Få tilgang til Norstat Quarterly Data her



Husk også å melde deg på våre kommende arrangementer.

God helg!

Ikke medlem i MFO? 

Les mer om medlemskap her.