Aktuelt
  • Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.

AI-Æraen: Din Guide til 2024s Markedsføringsmagi 🚀

5. april 2024

Litt inspirasjon å ta med seg inn i fredagen, med ønske om en riktig god helg!

faglig fredag v3-1

God fredag! 

Dagens gjesteblogger er ingen ringere enn Sondre Formo Lindheim, AI-rådgiver og filmskaper i AVIA Produksjon. Sondre ar jobbet med store merkenavn som Puma og McDonalds. I dagens Faglig Fredag vil han oppdatere deg på de nyeste AI-verktøyene og hvordan du som markedsfører kan ta disse i bruk.

Denne artikkelen er en smakebit på foredraget Sondre holder på Make Oslo fredag 12. april, og du er hjertelig velkommen til å se noen av landets største byråer kjempe om å produsere den beste kampanjen, i en intensiv 10-timers konkurranse. Les mer om Make Oslo lenger ned.Ser du etter det neste store innen markedsføring?
Vel, stram setebeltene, for 2024 er året hvor AI blir en del av vår hverdag. Kunstig intelligens (AI) har ikke bare åpnet døren til nye muligheter, men også banet vei for kreativitet og personalisering som aldri før. La oss ta en sniktitt på noen skikkelig spennende AI-verktøy som kommer til å gi markedsføringen din det lille ekstra!

Og ja, vi har litt “inside info” på et par av våre favoritter, som Sora og LTX Studio.

Skjermbilde 2024-04-05 kl. 12.12.59


  • Sora (OpenAI): Tenk deg en verden hvor videoer skapes med et knips. Dessverre er ikke Sora offentlig lansert enda, men hvis ryktene er sanne, kan det revolusjonere måten vi produserer film på. Det som til nå har blitt vist holder en veldig høy kvalitet og det er så og si umulig å skille AI Generert film fra virkeligheten. Ta en titt selv!

  • LTX Studio: Vi har vært så heldige som første i verden til å få tilgang til beta-testfasen av LTX Studio. Dette er et verktøy litt tilsvarende Sora, men primært vil det kunne brukes for å generere storyboard og filmklipp i utallige ulike stilarter, på veldig kort tid. Vi er spesielt imponert over muligheten til å generere storyboard for en 1-minutts film på under ett minutt. Det samme gjelder for å genere en film på 1 minutt. Kvaliteten er kanskje "så der" for øyeblikket, men det gir en solid pekepinn på hva som venter fremover. Meld deg på venteliste her!

  • Suno: Din nye bestevenn for å produsere musikk, både med og uten vokal. Det er gratis å teste noen generering, og den betalte versjonen er heller ikke skremmende i pris. Vi er veldig imponert over hvor raskt man kan generere en sang. Prøv selv.

  • MidJourney: Du kjenner helt sikkert til MidJourney allerede, men det ble nylig lansert en ny oppdatering som gjør det svært enkelt å generere flere bilder med én og samme person / eller flere personer. Du kan feks. laste opp et bilde av deg selv og generere mange bilder hvor du er plassert i ulike lokasjoner med ditt ansikt. MidJourney er ikke gratis, og du må ha en Discord bruker for å bruke det.

  • HuggingFace: For den av dere som ønsker å ta en dypdykk i det siste som finnes av teknologi der ute, kan vi sterkt anbefale å sette av en dag for å gjøre litt research på HuggingFace. OBS: Dette er mest aktuelt for deg med noe teknisk bakgrunn i GitHub / koding. Hopp i det her!

Skjermbilde 2024-04-05 kl. 12.14.00 

I en verden hvor markedsføring handler om å fange og holde på oppmerksomheten, er AI din venn. Du kan enkelt kaste deg rundt og produsere innhold basert på de siste trendene, noe som tidligere har vært en nokså tidkrevende jobb. Man må begynne å tenke nytt, og utfordre seg selv og andre. Bruk AI som et hjelpemiddel og krydre det med menneskelig kreativitet og utfoldelse.

Skjermbilde 2024-04-05 kl. 12.14.45 
MakeOslo er et arrangement hvor du får en unik mulighet til å møte likesinnede, bli inspirert og lære fra de beste i bransjen! Som MFO-medlem får du 50% rabatt på billettene ved å bruke koden “MFOMEDLEM”.

Dato: 12.04.23
Kl.17:00 - 22:45 (+ fest)
Sted: Myrens verksted 6D, 0476 Oslo (Sagene/Torshov)

Få inspirasjon til ditt neste prosjekt, kanskje treffer du her en kreativ sparringspartner?

Meld deg på nå! (Begrenset med plass, så vær raks)
- Skrivefeil med vilje.. Vi ses der! :)

Dette nyhetsbrevet ble skrevet av Sondre Formo Lindheim - AI-Rådgiver i AVIA Produksjon.


Og til deg som bruker, eller planlegger å bruke AI i din markedsføring, kjenner du til hvilke juridiske plikter og rettigheter som gjelder ved bruk av AI, og hvilke grep du bør gjøre for å unngå lovbrudd og risiko for bøter?

Hvis svaret er nei - glem ikke å sikre deg plass på vårt kurs i markedsrett den 24. april, med fokus på lovlig bruk av AI. 

Etter dette kurset vil du stå langt tryggere når du bruker AI i arbeidshverdagen. Både for å kunne ivareta dine egne rettigheter, men også for å unngå å bryte andres! Les mer og meld deg på her:

AI markedsrett


 
God helg!

Ikke medlem i MFO? 

Les mer om medlemskap her